top of page

KURS HØSTEN 2023

Påmeldingsinfo:

Kursene betales ved påmelding til Tredaltunet AS med vipps, nr 742566. Påmeldingen er bindende. Avbestilling av kurs innen 21 dager før kursstart gir ett avmeldingsgebyr på 500,- , kommer avmeldingen etter de 21 dagene før kursstart, må hele kursavgiften betales.

Her er oversikten over høstens kurs:

Nybegynner-kurs i søm

20-22 oktober 2023

m/Bente Skoie

Interessert i å lære å sy, reparere, sy dine egne klær, redesign, lappeteknikk og mer? På dette kurset går vi gjennom en symaskin fungerer og hvordan bruke den. Forskjellige sømmer blir gjennomgått, og hvordan bruke ett mønster. Vi syr en toalettmappe med glidelås i læreprosessen.
Pris: 2500,- totalt for alle dager (inkl. materialer, varm lunsj lørdag og søndag) 

Foreldre og barn på en maskin betaler bare for en. Mulighet å ta med egen maskin eller bruker maskin fra Tredaltunet.

Maks 8 deltakere. Se mer info nederst på siden. 

Tider på kurset:

Fredag kl 17-20

Lørdag kl 10-17

Søndag kl 10-17

Nybegynner-kurs med fokus på redesign

3-5 november 2023

m/Bente Skoie

Hvem har ikke skapet fullt av klær som ikke blir brukt? På dette kurset tar vi med det som bare ligger og ser om det er nye bruksområder for dem. Gardiner og duker kan også̊ bli flotte plagg! Vi går igjennom bruk av mønster og hvordan de kan endres til din størrelse, endre fra slette ermer til puffermer osv. Det er selvfølgelig lov til å sy nye plagg med stoffer du ønsker selv. Hva med å sy jakke av fleecepledd som fortsatt er moderne i disse tider?

Pris 2500,- totalt for alle dager (inkl varm lunsj lørdag og søndag) Du holder materialer selv når det gjelder redesignkurset. 

Mulighet å ta med egen maskin eller bruker maskin fra Tredaltunet.

Maks 8 deltakere. 


Tider på kurset:

Fredag kl 17-20

Lørdag kl 10-17

Søndag kl 10-17

Sykurs

Har du lyst til å lære å sy? Har du en symaskin stående som du aldri bruker? Hadde det vært gøy å kunne sy dine unike egne klær? Da er du hjertelig velkommen til Tredal Tunet til sykurs. For deg som er helt ny med nål og tråd og for deg som ønsker å lære deg nye tips og triks og ønsker å sy i ett sosialt fellesskap! Sy-kursene vil ha forskjellig innhold og vanskelighetsgrad men det vil alltid være ett som passer for deg.

Det ligger mange fordeler i det å kunne sy, både for økonomi og miljø. Med syferdigheter kan du både tilpasse kjøpte klær, redesigne gamle klær og tekstiler, reparere ødelagte klær og sy helt nye klær. Det er utrolig gøy og ha noe som ingen andre har! Du kan utfolde deg kreativt, slappe av og drømme deg bort i en verden av stoff og tråd. Det å sy kan alle greie med litt trening, kan sammenlignes med å legge ett puslespill, man må ha alle brikkene og sette dem riktig sammen! Ferdighetene du lærer gjennom et sykurs er ferdigheter du vil ha glede av resten av livet!

På Tredal Tunet er det flotte nyoppussede lokaler med alt som må til for å kose seg med kreative sysler. Vi har symaskiner, overlocker og nødvendig redskaper slik at du ikke trenger investere i egne maskiner med en gang.

Nærmere beskrivelse av sykursene:

  • Nybegynnerkurset begynner med en gjennomgang av symaskinen: du vil lære å tre maskinen og blir kjent med nye begreper som blant annet overtråd, undertråd, trykkfot, rettsøm, vrangsøm og sømrom. Du får teste alle grunnleggende teknikker på prøvelapper, og blir ordentlig godt kjent med symaskinen!
    Videre går vi over på det første skikkelige sømprosjektet: å sy en romslig toalettmappe/beautybag med vrangsydd fôr og glidelås. Denne sys etter mønster, og du får opplæring i hvordan du jobber med dette - hva ulike markeringer på mønsteret betyr, hvordan du klipper mønsteret ut i stoff, og hvordan du så monterer de flate stykkene til ett ferdig produkt. Alt du trenger å ta med på dette kurset er godt humør /event egen maskin), vi holder alt du trenger til kurset,


Se linkene under her for inspirasjon og event kjøp av materialer, Finnes også mange andre nettbutikker der ute som kan ha det du er ute etter.

Om meg:

Jeg som holder kursene heter Bente Skoie 52 år, jeg er oppvokst under symaskinen til min mor som har vært bygdas sydame i hele sitt voksne liv. Vokste opp med å se henne sy alt fra underbukser til brudekjoler. Jeg tok da selvfølgelig søm-utdanning etter grunnskolen. Har jobbet i konfeksjonsindustrien som sømoperatør og produktutvikler, har også jobbet på en liten søm og rettestue. Tok i voksen alder utdanning som Kunst og Håndverkslærer og det er nå en drøm som går i oppfyllelse med Tredal Tunet. Gleder meg veldig til å jobbe kreativt med søm, tre, maling og alt som er gøy. Vi håper å lage ett senter der mennesker kan møtes til kreativitet, mestring og motivasjon. Vi vil ha veldig fokus på gjenbruk.  Vil bli mange gøye kurs etterhvert i våre nyoppussede lokaler.  Vi har symaskiner, overlocker og alle nødvendig redskaper/maskiner også i sløyden, slik at du ikke trenger investere i egne maskiner for å gå på kurs.Contact
Kurs: Who We Are
bottom of page